lördag 29 september 2018

Gästbloggare: Sofi Poulsen


Efter flera ganska mörka inlägg om mitt förhållande till H.C. Andersen vill jag nu avsluta med ett ljust sådant.

Jag är en sommarvarelse som älskar sol och värme. Men det finns en sak som jag verkligen ser fram emot nu när det börjar bli mörkt och ruggigt. Högläsning. Tillsammans inväntar vi mörkret för att sedan tända massa ljus. Vi häller upp något gott i glaset och ställer fram något att mumsa på. Förväntningen stiger inom mig när du ler ditt varma leende och sätter dig tillrätta i soffan. Jag kryper ihop i din famn och lutar mig mot ditt bröst. Du slår upp boken som vi valt ut för kvällen, H.C. Andersen. Vi turas om att läsa. Ibland läser du, ibland läser jag. Att få sitta nära dig och dra in din doft och försvinna in i en annan värld tillsammans med dig, då är jag lycklig. Tillsammans håller vi andan av spänning, skrattar högt och jag håller hårt din hand när det där fasansfulla kommer.


När jag var barn flydde jag ofta ut i sagornas värld för att min egna verklighet var för mörk och tung att orka vistas i. Jag behövde de där pauserna för att få hämta andan ett tag. Idag är det ett sätt att koppla av. Och ett sätt att umgås.

Det händer att jag sitter på en restaurang under lunchen och har högläsning för lunchgästerna. Det är lugnande och efteråt uppstår det samtal kring det jag nyss läst. Jag har fått många positiva kommentarer från gäster som tyckt att detta var något som de ska börja uppleva oftare. Det värmer.

Brukar du ha högläsning tillsammans med någon?

Vänliga Hälsningar
Sofi
Sofi Poulsen
förläggare och författare

0737-471027
www.sofipoulsen.se

http://sofipoulsen.se/butik/h-c-andersen/

Du hittar mig bl a på
Bokmässan Göteborg 27-30 september
Scifiworld Helsingborg 6-7 oktober
Borås 2-4 november
Scifiworld Stockholm 17-18 november
Kronobergs bokmässa Växjö 24 november
Kulturparken Smålands julmarknad Växjö 1-2 december

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar