tisdag 22 maj 2018

"Innan snön faller" av Helena Kubicek Boye



Innan snön faller är Helena Kubicek Boyes skönlitterära debut. Det är en psykologisk thriller som passande nog utspelar sig på den rättspsykiatriska kliniken i Säter. Dit kommer den unga nyutexaminerade psykologen Anna Varga. Hon är glad över att lämna det hetsiga Stockholmslivet för det mindre och lugnare Säter. Glädjen blir dock inte alltför långvarig. Snart uppdagas det att den psykolog som tidigare haft Annas tjänst är spårlöst försvunnen. Anna får kryptiska meddelanden som antyder att allt inte står rätt till på kliniken och en morgon hittas en patient plötsligt död. Anna försöker ta reda på hur det står till med allt detta, och dras in i en jakt på sanningen som leder henne långt tillbaka i tiden. Men kommer hon att hitta lösningen? Och finns det personer på kliniken som vill stoppa henne i hennes sökning efter sanningen?
Innan snön faller är en ganska typisk psykologisk thriller. Den är väldigt lättläst, med korta kapitel (ibland bara en eller två sidor) och ett vardagligt språk. Det går fort att läsa, vilket jag tycker är en fördel i den här genren, och jag skulle vilja kalla den en riktig bladvändare. Ibland är den förutsägbar och det finns inget direkt banbrytande att hämta i den här boken, men det tycker jag inte heller behövs. Det här är en spännande bok och den är svår att lägga ifrån sig. Gillar man deckare och thrillers så tror jag inte att man blir besviken på den här. Och om man som mig fascineras av böcker som utspelar sig på just Säters mentalsjukhus är denna ett måste! En bra och spännande bok helt enkelt, och jag ser fram emot att förhoppningsvis få läsa fler böcker av Helena Kubicek Boye i framtiden.
Betyg: 3 av 5.
 
Titel: Innan snön faller
Författare: Helena Kubicek Boye
Genre: Psykologisk thriller
Sidor: 332
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2018
 
Tack till Bokfabriken för recensionsexemplar!

4 kommentarer:

  1. Denna bok läste jag också med stora förhoppningar och jag jobbar själv inom den branschen och tyckte inte den gjorde sig rätt. Alldeles för förutsägbar och en lam handling i min smak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jobbar man i den bransch som boken handlar om så har man nog större förväntningar och är mer kritisk. Tråkigt att boken inte föll dig i smaken.

      Radera
  2. Ja, en helt ok bok tyckte jag också att det var, men den lämnade väl inga större avtryck. Underhållning för stunden skall dock inte underskattas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så tyckte jag med. Inget nytt, men underhållande och helt okej läsning.

      Radera