söndag 20 maj 2018

Välkommen till min blogg!



Hej och välkommen till min blogg!

Jag heter Karin och har instagramkontot @bokhusflickan, där jag framförallt skriver om böcker. På senaste tiden har jag dock funderat över om det varit dags för mig att skaffa mig en plattform där jag kan få lite mer utrymme för skrivande och recenserande, och därför har jag bestämt mig för att starta den här bloggen. Med andra ord så kommer den här bloggen handla om böcker och läsande - mitt största intresse.

Men såhär i första inlägget tänkte jag beskriva mig själv lite kort. Jag heter som sagt Karin, är 37 år gammal, singel och barnlös, men med katt. Jag dricker mycket te och är vaken för länge på kvällarna. Jag har studerat stora delar av mitt vuxna liv, bl.a. litteraturvetenskap och filmvetenskap, men har inte tagit någon examen än. Jag brukade säga att film och musik var stora intressen, men de senaste åren har böckerna i stort sätt tagit över helt. Jag läser helst romaner, skräck eller vissa thrillers. På frågan om vilken bok som är den bästa jag läst svarar jag alltid Liftarens Guide till Galaxen. När jag inte läser är det stor chans att jag lyssnar på Creepypodden och löser sudoku. Eller kollar på Twin Peaks...

Twin Peaks är min absoluta favoritserie, och jag har tre TP-tatueringar på min vänstra arm. Det är även från den serien jag har tagit mitt alias Bokhusflickan. I serien finns ett slags hemligt sällskap som kallar sig The Bookhouse Boys, och en feminiserad och svensk version av detta blir ju just Bokhusflickan. Plus att namnet är passande då jag älskar böcker - att läsa och att samla på.

Det var lite om mig. Nästa inlägg kommer handla om litteratur. Hoppas ni vill läsa då.
/Karin, alias Bokhusflickan

12 kommentarer:

  1. Välkommen till bokbloggsvärlden! :) Jag tycker också om Twin Peaks och lyssnar alldeles för mycket på Creepypodden, gärna på kvällarna, i ett mörkt rum! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) Ja, mörker är ett måste när man lyssnar på Creepypodden! :D

      Radera
  2. Välkommen till bokbloggosfären! Ska bli roligt att följa din blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det ska bli roligt att få utrymme att skriva lite längre inlägg än på instagram. :)

      Radera
  3. Välkommen till bokbloggandet! :)

    SvaraRadera
  4. Nu så fungerar det finfint. ☺ Viktigaste är inte att vara teknisk utan att våga prova. ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att det fungerar nu! Och tack igen för att du provade flera gånger så jag fick fixa det! :)

      Radera
  5. Ja nu funkar det att kommentera. Lycka till med bloggen!

    SvaraRadera
  6. Välkommen med i maffian! Vi Göteborgare är extra farliga :-) Ser fram emot att läsa dina inlägg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) Jag är ju tyvärr inte Göteborgare, men jag är nog inte så farlig heller, haha! Men att komma från de mörka, djupa hälsingeskogarna är inte helt ofarligt det heller. :)

      Radera