torsdag 12 juli 2018

”För såna som oss” av Tiina Nevala och Henrik Karlsson

 
Förlagsredaktören Liv och litteraturvetaren Jens möts första gången när de båda är på semester i Grekland. Han har nyligen blivit lämnad av sin sambo, men hon har en relation och trots att deras möte resulterar i en kyss så berättar de inte ens för varandra vad de heter. De kommer dock att mötas igen ganska snart. Jens får i uppgift att recensera en bok som ges ut på förlaget där Liv jobbar, och han totalsågar boken. Detta leder till att de möts i en ganska pinsam tv-debatt, och Jens inser att han troligtvis bränt sina chanser för att få lära känna Liv bättre – men han har fel. När de möts för tredje gången befinner sig Livs sambo på andra sidan jorden och Liv och Jens kan inte längre motstå dragningen som finns mellan dem. Men deras relation är inte självklar, och vad kommer hända när Livs sambo återvänder till Sverige?
För såna som oss känns som en perfekt bok att läsa nu på sommaren! Om man som jag inte gärna läser renodlad ”feelgood” eller ”chic lit”, men ändå vill ha en lättläst roman om kärlek och relationer så passar denna bra. Den har ett ganska enkelt språk som flyter på bra och gör att läsningen flyter på i bra takt. Att boken är skriven av ett författarpar märks inte, vilket är positivt. Boken känns enkel att läsa, och passar bra när man vill ha något lagom avslappnande, t.ex. på semestern. En läsvärd bok med lagom tuggmotstånd helt enkelt. Dessutom tycker jag som bokälskare alltid det är kul att läsa om personer som jobbar med litteratur, och det här är en bra kärleksroman för bokälskare!
Betyg: 3 av 5

Titel: För såna som oss
Författare: Tiina Nevala och Henrik Karlsson
Sidor: 369
Förlag: Wahlström och Widstrand
Utgivningsår: 2018
 
Tack till Wahlström och Widstrand för recensionsexemplar av boken!

2 kommentarer:

  1. Tack för tips! Lade den genast i ljudbokshyllan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du recenserar den sen! Jag vet ju inte hur den fungerar som ljudbok, så vill gärna höra vad någon som lyssnat på den tycker. :)

      Radera